Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Mitt Semesterprat på Radio Nolaskogs

Detta är text som jag skrev som manus inför mitt Semesterprat som publiceras idag! Det kanske inte stämmer överens till hundra procent men det är ju ett manus och jag följde det så gott jag kunde. Jag hoppas du gillar mitt program och semesterprat och delar det vidare till andra som kanske skulle uppskatta det.

I mitt semesterprat så tar jag tillfället i akt att presentera den musik som jag gillar, WestcoastAOR. Men också lite om min uppväxt och de jobb som jag haft. Jag har under åren haft en hel del olika yrken och fått förmånen att arbeta med musik ett antal gånger. Hoppas ni kommer att tycka om mitt semesterprat på Radio Nolaskogs.

Textpresentation för Mitt Program

Bengt Isaksson, 57 år, bor och arbetar i Örnsköldsvik. I mitt semesterprat så kommer det att handla om mig, mitt stora intresse för musik och när jag fått arbeta med musik på något sätt. Musik är som andning för mig, har väldigt svårt att leva utan. Jag kan hålla andan ett tag men ganska snabbt inser jag att jag måste få luft och spelar gärna då något med mina favoriter inom musik.

manus för Mitt semesterprat

Hej, Bengt Isaksson heter jag och har fått den stora äran att vara en av de som är semesterpratare här hos Radio Nolaskogs sommaren 2021.

För er som inte känner mig så kan det sägas att jag föddes 1963 på Umeå BB. Familjen bestod av min mor May och min far Allan och min två år äldre bror Leif, som idag bor i Örebro. Min pappa arbetade som pastor inom det som då var Missionsförbundet. Detta präglade så klart min uppväxt i den lilla byn Ekträsk i Västerbottens inland där vi då bodde. 1969 så gick flyttlasset till Långviksmon där pappa fick en pastorstjänst i missionskyrkan. Under hela min uppväxt så var det mycket musik, både i kyrkan och hemmavid. Min första egna singel var ”Drippen dropp och droppen drapp” med Alice Babs & Titti. När jag så började skolan blev det ettan till sexan i Hemling och låg- och mellanstadiet. Årskurs sju till nio gick jag på högstadiet i Björna.

När det var dags för gymnasiet så fick det bli i Vilhelmina då mina föräldrar valde att flytta till Storuman och jag följde med lite motvilligt. Men 1981 efter gymnasiet så flyttade jag tillbaka till Långviksmon och började arbeta. Fram tills idag så har jag jobbat med en mängd olika yrken. 1992 så flyttade jag till en lägenhet i centrala Örnsköldsvik och har varit staden trogen sedan dess. Idag arbetar jag på Brath AB med digital marknadsföring. Musik har alltid legat mig varm om hjärtat och har även fått jobba professionellt med musik i olika sammanhang. Mer om det lite senare i programmet. På tal om musik så är det dags för lite av den varan. Här kommer det en låt med en av mina favoritsångare: Warren Wiebe och låten “Kindred Spirits”.

Låt: Warren Wiebe – Kindred Spirits // time: 4.00

Redan i slutet på 70-talet så började mitt stora musikintresse. -78 så köpte jag en skiva med den amerikanska gruppen Toto och blev helt såld. De har blivit lite av husgudar för mig och jag har varit på så många konserter så jag kan inte hålla koll på alla dessa. Min senaste Toto konsert var i Umeå på isladan, den som idag är A3 Arena, då jag fått ett så kallat fotopass & backstagepass från Toto och fick stå längst fram vid scenkanten och fotografera mina idoler de tre första låtarna med en VK fotograf på ena sidan och andra duktiga fotografer på andra sidan. Fick även träffa gänget efter och fotas tillsammans. Så klart så ska det spelas lite Toto och det får bli från ett av mina favoritalbum med gruppen. Här kommer Carmen från plattan Isolation och gruppen Toto.

Låt: Toto – Isolation – Carmen // time: 3.26

Musik är som ni kanske förstått något som intresserar mig mycket om inte mest av allt. Under ett par år så hade jag och några kamrater en studio ute i Sund där vi spelade in allehanda musik. Detta resulterade i att jag fick jobb på Audiomix här i Örnsköldsvik där det tillverkades kassetter och även tillverkning av CD på fabrik i Tyskland, jag arbetade som masteringstekniker på Audiomix. Då lyssnade man på musik minst 8 timmar om dagen och fick betalt för det. Lärde mig massor av Andrzej Poniatowski som då drev företaget tillsammans med Kjell Andersson. En fantastisk period i mitt liv.

Vi gjorde en massa skoj saker tillsammans på Audiomix förutom att arbeta. Vi åkte bland annat upp till Umeå för att lyssna på ytterligare en av mina husgudar. Jay Graydon en amerikansk super gitarrist som satt ihop ett all star band med massor av mina favoriter. Graydon har arbetat med storheter som Barbra Streisand, Dolly Parton och Diana Ross för att nämna några. Låten som vi ska lyssna på heter “Walk The Wire” och är från plattan Airplay For The Planet.

Låt: Jay Graydon – Airplay for the planet – Walk The Wire // time: 5.59

Musik är något som jag skulle ha svårt att vara utan och detta har resulterat i att jag fått en massa vänner både musiker och de som också lyssnar på liknande musik som jag tycker om. Det har också inneburit en stor mängd konserter genom åren. De senaste tio femton åren så är det Fasching i Stockholm som jag besökt för att lyssna på mina favoriter. Både svenska och utländska artister har det blivit genom åren. För att nämna några så har jag haft förmånen att lyssna på Steve Gadd, Lee Ritenour och Michael Ruff. Det har också varit många andra duktiga musiker som jag lyssnat på Fasching genom åren. Bland annat svensken Peter Friestedt som tillsammans med Bill Champlin, Stefan Gunnarsson gjorde ett bejublat framträdande.

Jag har också varit aktiv på nätet över 20 år med egen sajt där jag promotat den musik jag tycker om men också en grupp på Facebook med över 5600 följare idag. Denna speciella och smala musik genren som jag gillar kallas för Västkust Musik eller AOR om det är lite mer melodiös rock som spelas. Jag kallar min sida på Facebook kort och gott för Westcoast AOR Music. Där så promotar jag både ny och äldre musik. Under åren så har jag fått kontakt med mängder av människor som gillar musikstilen och även artister och grupper som ger ut denna typ av musik på CD, vinyl eller streaming.

Min egen skivsamling är inte så väldigt stor men genuin och det finns många fina CD och vinyl av mina husgudar och andra duktiga musikanter. Idag så köper jag mest vinyl då det kommit tillbaka och många väljer att i begränsad upplaga släpper sin nya musik på LP och streaming förstås. Det är dags för lite musik igen, denna gång blir det Pages och låten You Need A Hero

Låt: Pages – You Need A Hero // time: 3.43

Vi har ju länge varit duktiga på musik här hemma i Örnsköldsvik. Så klart så har en del musiker flyttat och lämnat stan men det finns de som är kvar och det går ju inte att prata musik utan att nämna Musikmakarna. Den utbildningen är känd både här i Sverige och utomlands, där fick jag jobba under ett par år. Fantastiskt att få se och höra alla blivande låtskrivare och musikproducenter. Det finns fortfarande många duktiga musiker som bor här i stan som utövar musik på olika sätt. Det finns också de som får skivkontrakt och släpper skivor. Därför vill jag spela något med mina kompisar i Perfect Plan. Och låten Every Time We Cry från senaste plattan Time For A Miracle.

Låt: Perfect Plan – Every Time We Cry // time: 4.28

Min musiksmak kan både ligga åt det hårdare hållet men även lugnare låtar med snygga produktioner. En bra låt är en bra låt. Jag gillar när det är välproducerat och att de som spelar kan sitt hantverk. Duktiga musiker som kan hantera sina instrument är alltid fascinerande. Grupper med bra musiker är alltid intressanta att lyssna på och finns det en blåssektion med så blir i alla fall jag väldigt glad. Det finns det bland annat grupper som Chicago och Tower of Power som jag gillar väldigt mycket. Den senare gruppen TOP gjorde ett Sverigebesök i mitten av 90-talet i Umeå så när de spelade där så var det självklart att åka upp och höra denna supergrupp. Så klart en upplevelse som jag aldrig glömmer. De kom med ett album så sent som förra året och här kommer en låt från den plattan. “Step Up” med gruppen Tower Of Power.

Låt: Tower of Power – Step Up // time: 5.09

Ja, som ni förstått vid det här laget så är musik något som präglat och präglar mitt liv oerhört mycket fortfarande. Tänk vad vore livet utan bra musik. Musik är som att andas för mig, det går att hålla andan en kort stund men sedan så måste man andas för att överleva. För mig så fungerar musik bra när man vill koppla av likaväl som när man tränar, arbetar eller städar där hemma. Nu börjar det närma sig slutet av mitt semesterprat och jag ska tacka för mig. Det har varit väldigt trevligt att få presentera mig och den musik jag tycker om.

Vill passa på att hälsa till alla mina fantastiska vänner. Både musikaliska och omusikaliska men också de som har ett lika stort intresse för musik som jag har. Som avslutande låt så skulle jag vilja spela något från våra grannar i Norge. Nämligen gruppen Lava, de har hållit på sedan 70-talet och är fortfarande aktiva och släpper musik. Den låt som jag valt kommer dock från en platta som släpptes 1982, nämligen Cruisin från skivan med samma namn.

Låt: Lava – Cruisin – Cruisin //time: 5.11

Dela gärna mitt Semesterprat så så många som möjligt får chans att lyssna på det! Du hittar länk till det inspelade programmet här: https://www.radioovik.se/bengt-isaksson/

Länk till Tidningen 7 och mitt Semesterprat: https://webben7.se/artikel/156991/semesterpratare-14-juli-bengt-isaksson

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2023 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén