Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

AOR – Westcoast

AOR – Westcoast – Tänkte försöka förklara lite vad det är för typ av musik som jag lyssnar på. Internet är ett bra ställe att lägga upp sina intressen på och sidan som jag driver heter Westcoast/AOR Music där det är en blandning med både AOR och Westcoast musik.

Westcoast

Westcoast är musik som för mig är välproducerad, slik och tajt. Ingen överproducerad musik utan varje instrument är väl genomtänkt och ska vara där. I mixen så ligger allt perfekt från sång till minsta cymbal. Ljudbilden är i det närmaste perfekt. Det är när stämsången ligger tajt och nära varandra men även den är välproducerad som det blir Westcoast.

AOR

AOR står för antingen Album Oriented Rock eller Adult Oriented Rock, beror på vilken du frågar. Här är det frågan om välproducerad melodiös rock alltså lite hårdare musik än Westcoast. Det är en liten svår balansgång om vad som ska kallas AOR och vad som ska kallas Westcoast. Vi är många som tycker olika.

Vad som är viktigt för mig

Det viktiga är egentligen inte om den kallas Westcoast eller AOR, huvudsaken är att jag gillar det jag lyssnar på. Bra musik är bra musik och det kan vara svårt att avgöra ibland vad som är vad genremässigt.

Några förslag på bra musik

Videon här visa modern Westcoast med gruppen State Cows som för mig har lyckats visa att det fortfarande går att göra Old School Westcoast i modern tappning, låtens gitarrsolo spelas av legendariska Jay Graydon! State Cows är Daniel Anders och Stefan Olofsson.

Denna video är  ett bevis på att man fortfarande kan gör klassiska AOR låtar och att sången och stämsången är oerhört viktigt. Houston är ett svenskt AOR-band som består av medlemmar Hank Erix, Ricky Delin och Freddie Allen.

Den tredje video som jag vill visa på är klassisk Westcoast som Jay Graydon All Star får stå för. Det finns så mycket att visa på och enklast så söker man på antingen Youtube eller Google så får du upp mer musik att lyssna på. Använd sökorden AOR Westcoast så får du upp flera trevliga förslag på musik som du kan lyssna på.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2022 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén