Bengt Isaksson

– Blog – Bilder – Musik –

AOR – Westcoast


Tänkte försöka förklara lite vad det är för typ av musik som jag lyssnar på, sidan som jag driver heter Westcoast/AOR Music där det är en blandning med både AOR och Westcoast musik.

Westcoast är musik som för mig är välproducerad, slik och tajt. Ingen överproducerad musik utan varje instrument är väl genomtänkt och ska vara där. I mixen så ligger allt perfekt från sång till minsta cymbal. Ljudbilden är i det närmaste perfekt. Stämsången ligger tajt och nära varandra och även den är välproducerad.

AOR står för antingen Album Oriented Rock eller Adult Oriented Rock, beror på vilken du frågar. Här är det frågan om välproducerad melodiös rock alltså lite hårdare musik än Westcoast, det är en liten svår balansgång vad som ska kallas AOR och vad som ska kallas Westcoast.

Det viktiga är egentligen inte om den kallas Westcoast eller AOR, huvudsaken är att jag gillar det jag lyssnar på.

Videon här visa modern Westcoast med gruppen State Cows som för mig har lyckats visa att det fortfarande går att göra Old School Westcoast i modern tappning, låtens gitarrsolo spelas av legendariska Jay Graydon! State Cows är Daniel Anders och Stefan Olofsson.

Denna video är  ett bevis på att man fortfarande kan gör klassiska AOR låtar och att sången och stämsången är oerhört viktigt. Houston är ett svenskt AOR-band som består av medlemmar Hank Erix, Ricky Delin och Freddie Allen.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2018 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén