Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Chicago – en av de största grupperna

Chicago är en amerikansk rockgrupp som bildades under 1960-talet i Chicago, Illinois. Gruppen har haft stor framgång under sin långa karriär, med hits som ”If You Leave Me Now”, ”Saturday in the Park”, ”Hard to Say I’m Sorry”, och många fler.

Chicago är kända för sin unika kombination av rockmusik, jazz, och symfoniska element, som har resulterat i en lång rad album som har sålt i miljontals exemplar världen över.

Open in Spotify

Starten

Chicago bildades ursprungligen 1969 av trombonisten James Pankow och trummisen Danny Seraphine, tillsammans med saxofonisten Walter Parazaider, gitarristen Terry Kath, sångaren Peter Cetera, och keyboardisten Robert Lamm. Gruppen fick sin första stora hit 1970 med låten ”Make Me Smile”, och fortsatte att släppa album och turnera framgångsrikt under 1970- och 1980-talen.

Musikalisk mångsidighet

Under sin karriär har Chicago gjort sig kända för sin musikaliska mångsidighet, med låtar som spänner över en mängd olika genrer, inklusive rock, jazz, pop, och blues. Gruppen har också haft en lång rad olika medlemmar under årens lopp, men har alltid haft en stark gemensam grund av talangfulla musiker.

Chicago har mottagit många priser och utmärkelser för sin musik, inklusive en plats i Rock and Roll Hall of Fame. De fortsätter att spela och turnera än idag, och har en stor och trogen följarskara världen över.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2023 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén