Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Är det någon skillnad mellan Westcoast och Yacht rock?

Jag skulle inte vilja påstå att det är någon skillnad mellan musik som kallas Westcoast eller Yacht rock. Däremot så skulle jag kunna säga att det är av oss påhittade musik genrer.

Det är alltid svårt med genrer och det är mycket enklare när det kommer till jazz, visa och andra rätt så självklara musikstilar. Men som musikälskare så vill man gärna sätta en etikett på den musik man äskar. Så har vi gjort som älskar slick och välproducerad musik och förr främst från den amerikanska västkusten, därav Westcoast som musikgenre.

Yacht rock är ett relativt nytt påfund som på något sätt ska förklara vad Westcoast musik är för något. Så klart så är det positivt för mig som älskar genren att den uppmärksammas oavsett namn på denna musikstil. Jag är av den åsikten att Westcoast är originalet och Yacth Rock är ett påfund som kommit starkt de senaste åren. Vem som har rätt eller fel är inget jag funderar på utan huvudsaken är att musiken spelas och få plats bland all annan musik.

Nu när branschen ser ut som den gör så se till att streama och köp fysiska plattor av dina favoritartister. De kämpar på så gott det går och i många fall har det svårt att gå ihop med sina produktioner. Musik är viktigt i våra liv och för att de ska kunna fortsätta att ge ut sin musik så måste de få betalt för det de gör.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2022 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén