Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Ole Børud

Ole Børud är en norsk artist som jag fick upp ögonen för ungefär 10 år sedan. Visserligen kände jag till hans familj sedan länge men att han skulle bli en av mina stora favoriter anade jag aldrig.

Mer musikalisk människa får man leta efter. Har sedan den första lyssningen av han första platta imponerats över hans talang. Det finns förstås artister i alla genre som man gärna lyssnar en extra gång på. Men i Ole’s fall så räckte det med första lyssningen. Det fanns något i rösten som gjorde att jag fastnade direkt för det jag lyssnade på. Bland det bättre inom WestcoastAOR som släppts på länge.

De tidigare åren

Han har hela sitt liv hållit på med musik och släppte som barn flera skivor. Det musikaliska arvet har han fått från sin far Arnold Børud som var en stor gospelsångare från Norge under 70- och 80-talet. Ole Børud har även hunnit med att släppa plattor med bandet Extol som spelar riktigt hård metal. 

Mitt första möte med Ole Børud

Den första skivan som jag fick mig tillskickad från Ole’s basist Lars-Erik Dahle var Shakin’n The Ground från 2008 och blev helt lost på både produktionen i stort men också den sångröst som Ole Børud besitter. 2011 så kommer Keep Movin och förväntningarna är skyhöga på hur det ska låta. Fanns inte någon som helst tillstymmelse till besvikelse. En fantastisk uppföljare.

2014 så kommer skivan Stepping Up och jag kanske inte var lika uppspelt denna gången. Inte alls så att det var en dålig produktion. Men kag var inte lika överrumplad som tidigare och långt ifrån de upplevelser jag hade med tidigare skivor. Nu vet jag att det är på gång en ny produktion och ingen är mer intresserad än vad jag är på vad som komma skall.

Nu för tiden

I dagarna så är Ole med i Norska TV programmet Stjernekamp och i videon här nedan så får ni smakprov då han ger sig på Opera. I programmet så får han visa upp sina kunskaper och med den rösten så är det inga problem oavsett genre. Hur det går för Ole Børud i programmet blir något får jag återkomma till då det ännu inte är avgjort vem som vinner. Det ser onekligen bra ut för den Norske gutten.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2022 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén