Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Melodifestival

I går så invaderade melodifestivalcirkusen Örnsköldsvik, inte för att jag var på plats på Arenan för att kolla in spektaklet. Jag satt hemma och kollade in bidragen på televisionen. 

Mycket kan diskuteras om denna tävling och många blev inläggen på Facebook om de olika tävlande bidragen och de artister som framförde dom. Vad jag inte kan förstå är att man som artist inte kräver ärliga svar från sitt management, skivbolag, skivförlag, låtskrivare med mera. Tycker ni att det låter bra? Sjunger jag falskt? För tyvärr så tycker jag att överlag så är det många som sjunger för dåligt för att ställa upp i den största musiktävling vi har i Sverige. Nu SKA det ju vara en meloditävling och inte tävling hur pass populär man är ute i landet. Som jag tycker det har blivit.

Det är dumt att säga att det var bättre förr, men jag tror att det är dags för en stor förändring i själva upplägget för Melodifestivalen. Urvalet bland tävlande låtar behöver förbättras, det ska inte vara så att det ska vara så bra TV som möjligt utan det MÅSTE vara så att de bästa låtarna väljs ut på bästa sätt. Den gamla regeln att den som sjunger på den inskickade demon måste tävla med bidraget borde tas tillbaks så vi får se lite nya artister och slippa se pinsamma försök för någon att göra comeback i artistvärlden, eller promota sitt kommande album. Visst, jag förstår att det är en del pengar bakom detta, men det borde inte bara vara det som är drivkraften.

Nåväl, tur som är så finns det mycket annan bra musik att lyssna på och för en som jag som gillar Westcoast AOR musik så tycker jag det var oerhört länge sedan musik av riktigt bra kvalité fick förmånen att vara med i melodifestivalen. Det är dags för en förändring av melodifestivalen så vi som älskar musik också kan få en stunds underhållning ett par lördagkvällar varje år.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2022 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén