Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Jul, jul strålande jul

Är ingen stor firare av ju egentligen. Visst det är trevligt med samvaron och maten men samtidigt så kan jag inte förstå den hysteri som befinner sig veckan innan jul hos större delen av Sveriges befolkning. Det mesta går att planera just för att slippa den där stressen innan själva julaftonen.

Vi vet alla att den infaller den 24/12 varje år så varför vänta till dom sista dagarna med att köpa allt, julklappar kan köpas in när som helst man hittar något passande. Är det inte enklare att ett par veckor innan själva julhelgen ta ett par tillfällen efter jobb att åka runt och julhandla. Det är säkert inte lika mycket folk ute då i butikerna som under självaste julveckan.

godjul-2013

Maten är kanske svårare att planera, men om alla julklappar och annat är klart inför den stora helgen så är det ju ”bara” maten som ska ordnas sista veckan. Sedan går det ju att om man är många som ska komma på julaftonsfirande att göra en fördelning på olika delar av julbordet, någon fixar Jansson och någon lutar fisken eller annat som man vill ha på att äta.

Oavsett vad jag tycker så vill jag passa på att önska alla en God Jul!!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2023 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén