Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Facebook etikett

I vårt samhälle finns det regler och lagar som vi bör följa. Det finns även oskrivna regler som man kanske behöver följa. Sunt förnuft är något som fungerar för det mesta, hur vill jag själv bli behandlad och hur beter jag mig mot andra? Okay, så var det här med Facebook, det finns något som heter Netikett eller nätvett om man vill förenkla det. Det är alltså etikettregler för skriftlig kommunikation i såsom e-post, forum och chatrum.

facebook_bengt

Nu tycker jag det är dags för lite Facebook etikett, hur bör man bete sig på Facebook och varför ska man bete sig över huvudtaget. Jag tror ingen vill bli illa behandlad oavsett om det är online eller i verkliga livet. Att fundera över detta tror jag kommer hjälpa till hur vi beter oss på Facebook, man skriver alltså inte vad som helst på sina så kallade vänners logg. Tänk efter innan du kommenterar ett inlägg oavsett om det är ett offentligt inlägg eller privat. Tänk på att ord kan såra oerhört hårt, är du irriterad på någon/något skicka ett privat PM och förklara hur du känner, skrik inte ut det för hela världen.

Något annat som kan vara irriterande på Facebook är när någon lägger till en i grupper utan att fråga först, jag tycker det hör till vanligt hyfs att fråga först, sen kan jag välja om jag vill gå med i den eller den gruppen. Man kan inte ta för givet att jag vill vara med i alla grupper som skapas på Facebook!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2022 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén