Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Eländes förkylning

Ganska irriterande att bli förkyld, men vad gör man. Det är bara att acceptera och vänta på att det ska gå över. Det hela började strax efter jag började jobba efter semestern, en jobbig hosta som kändes om om det gått över, men icke.

Hemma sjuk

Det hela fick sin kulmen i torsdags, idag är det måndag. Onsdagkväll så kom hostan tillbaka och jag tog Bisolvon och gick och la mig i god tid. Erfarenheten säger mig att sömn är en mycket bra medicin, kom på jobbet och det gick hyfsat fram till lunch. Satt två timmar till efter lunchen tills jag gav upp, gick hem och la mig i soffan.

Ställde larm för fredag morgonen och vaknade men insåg att det var lika bra att vara hemma och kurera den gamla kroppen. Somnade om och vaknade klockan halv elva, hosta och totalt utslagen. Det blev en snabb utgång med Siba och sedan under täcket i soffan, slumrade nog till en stund där på eftermiddagen.

Lyckade mot alla odds att fixa till något att äta för att krypa tillbaka till soffläget som jag för övrigt har befunnit mig i hela helgen, förutom dom korta promenaderna med Siba. Rätt skönt att tvinga upp kroppen för att få lite frisk luft. Idag måndag så känns det mycket bättre. Jag var på jobbet i morse och nu är det inte lika jobbigt som i fredags.

Det är bara att fortsätta kurera kroppen för tillust så kommer ju förkylningen att ge med sig, det vet man ju. Men det är oerhört drygt att ”krya på sig”, man orkar inte med något nästan. Förutom att se till att man får i sig vätska, mat och hundpromenader.

Förhoppningsvis så har jag haft mina sjukdomsdagar för ett tag framöver. Jag är inte den som gillar att vara hemma från jobbet och vara sjuk. Betydligt trevligare att ha semester eller ta ut annan ledighet och vara hemma.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2023 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén