Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Chef’s Table på Linnea&Peter

Vi har i Örnsköldsvik sedan 6 år tillbaka haft glädjen att ha en restaurang i toppklass. Linnea&Peter serverar mat som vi aldrig fått uppleva tidigare i staden.

Linnea Liljedahl och Peter Eriksson flyttade upp för att starta upp en restaurang som de själva ville gå och äta på. Det är inte många sittplatser i den lokal som de arbetar i. Trots detta så är det en fantastiks plats för den som vill uppleva det lilla extra.

I fredags så fick jag och min polare uppleva Chef’s Table för andra gången. Framför allt så blir det lite speciellt då de kör bara chef’s under två perioder under året och platserna släpps ett visst datum. Det gäller att vara beredd med en mailföfrågan.

23.59 aktuell kväll så fanns mitt finger på skicka knappen och var beredd på att få i väg min förfrågan. Sedan somnade jag. Ett par dagar senare kom ett samtal från Peter att jag fått plats för två personer den 6 november!! Det hade tagit 20 sekunder att boka upp hela hösten.

Så i fredags så var det dags för denna kulinariska upplevelse. Vi började serveras kl 19.00 och det skulle pågå tills 23.00. Det har gjorts plats inne i köket så du sitter verkligen i händelsernas centrum. Vi började med en Whisky Sour med smak av den första rätten Slaktarens Hemlighet.

Sedan rullade det på i ett lagomt tempo, av rätterna kan nämnas märgben som vi la på smörstekt toast. Nyfångad sik med massor med goda tillbehör. Totalt så fick vi åtta rätter med passande drycker till varje rätt. En magisk måltid.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2022 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén