Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Att arbeta hemifrån

Sedan den 12 mars 2020 så har jag arbetat hemifrån. Hade helgen innan varit på en tillställning där en av gästerna hade via smittskyddsenheten fått veta att de hade träffat en Covid smittad person. De blev satta i två veckors hemkarantän. De blev tillsagda att meddela alla de hade varit i kontakt med.

Där och då den 12 mars så pratade jag med min närmaste chef på jobbet och vi var rörande överens om att jag skulle jobba hemifrån. Jag gick hem direkt efter lunch. Med en bärbar dator Så kunde jag sitta hemma och utföra mitt arbete. Visst fanns det en undran om jag hade blivit smittad men tänkte att så inte var fallet. Jag hade inte en tagit i hand med personerna i fråga och risken för smitta kändes avlägsen. Inga symptomer uppstod och har inte varit sjuk på något sätt.

Att arbeta hemifrån under en så lång period som så många med mig har gjort är förstås en prövning. Det gäller att vara disciplinerad och följa rutiner. Vi har ju våra arbetstider och jag har ätit min lunch på utsatt tid. Det man saknar är ju sina kollegor. Även om vi har haft videomöten varje morgon så är den fysiska kontakten ovärderlig. Nu lär ju detta gå över någon gång och vi får se hur länge vi behöver arbeta hemifrån. Idag så är det den 13 augusti och än så går det bra att vara hemma och arbeta.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2022 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén