Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

6 timmars arbetsdag

Personalen på Bråth ABMin arbetsgivare skrev ett blogginlägg om vår arbetstid på vårt företag, och jag tänkte att jag som anställd ska ge min bild hur jag upplever att arbeta 6 timmar om dagen! Det känns som en fantastisk förmån att jobba ”endast” 6 timmar och få fullt betalt ändå. Men jag tror att vi är lika effektiv som om vi skulle jobba 8 timmar. Skulle till och med tänka mig och dra till med att vi är på snudd mer effektiv. Jag har jobbat på en massa olika ställen och på vissa företag så har man inte kommit igång och riktigt jobba förrän 08.30 innan första koppen kaffet druckits och gårdagens TV-program avhandlats. Och sista timmen så händer det inte så mycket utan man försöker städa eller något annat som får tiden att gå tills man får gå hem!

Nu hinner man i lugn och ro få sitt morgonkaffe och äta sin frukost utan att springa med ostbitar i skägget iväg på morgonen för man ”råkade” sova lite för länge. När man sedan har fått sin lunch där vid 11.30-12.00-12.30 eller när man nu brukar gå på sin lunch, så tar man itu med eftermiddagens sysslor och när kl är 16.00 så slutar man sitt arbete. Jag får en väldigt lång eftermiddag och hinner gå mina ärenden och skulle man behöva boka in tandläkare eller något sådant, kan man ju försöka att göra det då. Antingen innan man börjar eller efter, alltså inte under tiden då man vanligtvis jobbar.

Jag tycker det är en oerhört positiv grej. Och jag hoppas att fler kommer att införa detta så alla få känna de fördelar jag och mina arbetskamrater får uppleva.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2023 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén