Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Smaka på Övik – en fantastisk upplevelse

Igår lördag så var det ett evenemang här i Örnsköldsvik. Det var ett gäng lokala restauranger som gått ihop och serverade lite  av varje i ett stort vildmarkstält. #SmakaPåÖvik var den hashtagg man använt sig av i sociala medier.

Jag och några polare ställde oss i den långa kön och efter en stund så satt vi med en rykande Gulaschsoppa med surdegsbröd och en pilsner, någon valde råbiff från en av de serverande restaurangerna. Ett fantastiskt alternativ som lockade ett par hundra besökare. Jag hoppas verkligen att detta händer fler gånger i vår annars ganska händelselös stad.

Kommunen vi bor i har inte samma förmåga som andra städer i vårt avlånga land att anordna evenemang för allmänheten. Tur att det finns driftiga företagare som tar tag i saker och ting och ordnar något som uppskattas av vi som bor i Örnsköldsvik. Bevisligen efter i går så vill folk att det ska hända något på vårt stora och i vanliga fall ödsliga torg.

Då ett av mina intressen är mat och dryck så var Smaka På Övik något utöver det vanliga. En stor eloge till restaurangerna The Chef, Strandkaj, Linnea & Peter, Solängetskrogen, Gräddat i Norr med flera som skapade detta magiska på stora torget i Örnsköldsvik i går. Nu hoppas vi att det blir fler gånger och inte en engångsföreteelse!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2023 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén