Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Musik som stort intresse

Musik är en stor passion för många människor. Det är ett sätt att uttrycka sig själv, för att koppla av och för att skapa gemenskap med andra. Många människor har olika musikintressen och det finns ett brett utbud av olika musikgenrer att välja mellan. Vad gäller din personliga musiksmak?

Pop

Popmusik är en mycket populär musikgenre som har sina rötter i populärkulturen. Genren har sitt ursprung i 1950-talets rock- och roll-musik, men har sedan dess utvecklats och förändrats mycket. Popmusik innehåller ofta lättlyssnad och catchy melodier, och den fokuserar på enkelhet och en bred publiktilltalande stil. Många stora artister inom popmusiken är förebilder för många unga människor och deras musik har en stor inverkan på musikkulturen.

Open in Spotify

Rock

Rockmusik är en mycket populär musikgenre som har sina rötter i 1950-talets rock- och roll-musik. Genren har sedan dess förändrats och utvecklats i många olika riktningar, men den har fortfarande sina rötter i den tidigare rock- och roll-musiken. Rockmusik är känd för att vara hårdare och mer energisk än många andra musikgenrer, och den fokuserar ofta på elektriska gitarrer och trummor. Många människor relaterar till rockmusikens energiska och rebelliska stil, och genren har en stark och lojal fanskara.

Open in Spotify

Hårdrock

Hårdrock är en undergenre av rockmusik som ursprungligen utvecklades under sent 1960-tal och tidigt 1970-tal. Det kännetecknas av en tung och aggressiv stil och spelas vanligtvis med elektriska gitarrer och bas, med trummor och sång som följer instrumenteringen. Hårdrockband har ofta högenergiska liveshower och är kända för sina höga, kraftfulla ljud. Några av de mest kända hårdrockbanden inkluderar Black Sabbath, Led Zeppelin och Deep Purple.

Open in Spotify

Heavy Metal

Heavy metal är en subgenre av rockmusik som utvecklades under sent 1960-tal och tidigt 1970-tal. Det kännetecknas av en tung, distad gitarrens ljud och en ofta aggressiv stil. Heavy metal-band använder ofta elektriska gitarrer, bas och trummor, men även andra instrument som keyboard och orkesterinstrument kan användas. Sången är ofta hög och kraftfull, med influenser från operasång och klassisk musik. Några av de mest kända heavy metal-banden inkluderar Black Sabbath, Judas Priest och Iron Maiden.

Open in Spotify

Soul

Soulmusik är en musikgenre som har sina rötter i afroamerikansk musik, såsom gospel, blues och jazz. Genren har sin början på 1950-talet och utvecklades under 1960-talet. Soulmusik har en mycket känslomässig och personlig stil, och den fokuserar på sångarens röst och musikens förmåga att fånga lyssnarens känslor. Genren har influerats av många andra musikgenrer, såsom funk, pop och rock, och den har gett upphov till många stora artister inom musikbranschen. Soulmusik är fortfarande mycket populär idag, och den har många lojala fans runt om i världen.

Open in Spotify

Visa

En visa är en typ av låt som ofta har en text som handlar om vardagliga ämnen, såsom kärlek, vänskap och familj. Visor har funnits i många olika kulturer och länder, och de har en lång historia som går tillbaka flera hundra år. Visor kan vara mycket personliga och känslomässiga, och de kan handla om många olika ämnen. I Sverige är visor mycket populära, och många svenska artister har gjort stora framgångar med sina visor.

Open in Spotify

Jazz

Jazz är en musikgenre som har sina rötter i afroamerikansk musik och kultur. Genren har sin början på 1900-talet och utvecklades snabbt under första halvan av 1900-talet. Jazz är känd för sin improviserade stil och för att vara en musikform som uppmuntrar musikerna att vara kreativa och uttrycka sig själva. Genren har influerats av många andra musikstilar, såsom blues, gospel och ragtime, och den har gett upphov till många stora artister inom musikbranschen. Jazz är fortfarande mycket populär idag, och den har många lojala fans runt om i världen.

Open in Spotify

Blues

Blues är en amerikansk musikgenre som ursprungligen utvecklades av afroamerikanska gemenskaper i södra USA. Bluesen kännetecknas oftast av en sorgsen och melankolisk stämning och handlar ofta om svårigheter och motgångar i livet. Musiken består vanligtvis av en gitarr, munspel, dragspel och trummor, och låtarna följer oftast en typisk 12-taktsformel med en stark betoning på rytmen. Bluesen har sedan dess påverkat många andra musikstilar, inklusive jazz, rock and roll och soul.

Open in Spotify

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2023 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén