Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

God Jul

Vill med detta inlägg passa på att önska alla läsare, vänner och bekanta en God Jul! Jag hoppas att du har en trevlig jul och får möjlighet att fira med dina nära och kära.

En kär tradition

Julfirande är en tradition som firas av många människor världen över, oftast den 24:e eller 25:e december. Det finns många olika sätt att fira jul på, men vanliga aktiviteter inkluderar att öppna julklappar, äta julmat, titta på julfilmer och tv-program, sjunga julsånger och umgås med familj och vänner.

Jesu födelse

I vissa länder, som Sverige, är det tradition att läsa eller lyssna på den kristna berättelsen om Jesu födelse och att be och tända ljus i hemmet. I andra länder, som USA, är det mer fokus på att ge och få julklappar och att spendera tid med familj och vänner. Oavsett hur du väljer att fira julen, hoppas jag att du får en underbar och minnesvärd högtid.

Julmaten

Julmat varierar beroende på vilken del av världen du befinner dig i, men det finns viss mat som är populärt att äta under julen i många länder. Här är några exempel:

  • Kalkon: Kalkon är en populär julmat i många länder, inklusive USA, Kanada och Storbritannien. Den serveras ofta tillsammans med såser, olika slags dressing och tillbehör som potatis och grönsaker.
  • Glögg: Glögg är en varm dryck som tillreds av rött vin, socker, kryddor och nötter. Det är en populär dryck att servera under julen i Sverige, Norge och Finland.
  • Julkorv: Julkorv är en korv som är traditionell att äta under julen i många länder i Europa. Den serveras ofta tillsammans med potatis, grönsaker och en senapssås.
  • Risgrynsgröt: Risgrynsgröt är en slags gröt som tillreds av risgryn och mjölk. Den är en populär julmat i Sverige, där den serveras med smör, socker och kanel.
  • Gingerbread: Gingerbread är en slags kakor som tillreds av sirap, socker, smör och kryddor som ingefära, kanel och kryddnejlika. De är populära att äta under julen i många länder, särskilt i USA och Storbritannien.

Det finns många andra julmaträtter som är populära i olika länder, såsom roastbeef, julskinka, jultårta och julgodis. Julmat är ofta en viktig del av julfirandet och kan bidra till att skapa en trevlig och minnesvärd stämning.

Julmusiken

Något som också höjer stämningen är ju musik och det är något som jag personligen gillar väldigt mycket. Så klart så finns det massor med julmusik med mina favoriter. På Spotify så har jag en spellista med just julmusik med WestcoastAOR grupper och artister.

Open in Spotify

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2023 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén