Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Dags för sommartid

I morgon söndag den 28 mars så är det dags för sommartid. Denna konstiga förskjutning av tiden framåt. Visst blir det lite ljusare på morgonen och det kanske finns någon förklaring om det finns fördelar med det hela.

Själv så upplever jag ingen större skillnad och tar förändringen med en timmes tidsförskjutning med ro. Kan förstå om en del kanske har större problem med denna omställning som man går igenom två gånger per år. För mig så är tidpunkten för att ändra till sommartid vändpunkten under året och jag kan börja längta än mer efter sol och värme.

Det är ungefär tre månader tills midsommar och det brukar för mig innebära semester. Brukar försöka få min semester där i slutet på Juni och en bra bit in i Juli. Fem veckor semester brukar jag ta och sparar en vecka där kring jul då det kan vara skönt att få lite extra ledigt. Om en vecka så är det påsk och då blir det en extra lång helg med både fredag och måndag ledigt.

Trivs med mitt arbete men visst är det skönt att vara ledig. Det är som att träna, kroppen behöver återhämtning och vila. I och med ledighet så orkar man bättre med sitt arbete. Sommartid är ju den vanligaste tiden för att ta ut semester på och solen och värmen, om det nu blir det, är något som vi i norden verkligen behöver.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2022 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén