Bengt Isaksson

- Blog - Bilder - Musik -

Att skapa något

Jag hjälper min bästa polare med att renovera en flotte vi byggde för några år sedan. Tänk vad tidens tand sliter på saker. Nu är det så att flotten ligger i sjön året runt och fryser fast i isen så det är klart att den får kämpa med snö och is under vintern och för att inte tala om när isen går, vilka krafter som sliter i den.

Motorfäste på flottenNär vi byggde den hade vi en plan på hur ungefär den skulle se ut, men det blev inte riktigt så som vi tänkt. Men en mycket trevligt och körbar farkost. Det var första gången vi byggde något som skulle ta oss ut på sjön och visste väl inte riktigt hur vi skulle bygga. Premiärturen var en fantastisk upplevelse och vi har varit ut flera gånger sedan dess och njutit på flotten.

Nu i år så bestämde sig min polare för att vi skulle renovera flotten, all trallvirke hade han skruvat loss innan vi började för några helger sedan. Och nu i helgen så har vi börjat återställa den efter totalgenomgång, förstärkningar med mera. Det är mycket roligare att återställa än att riva och förstärka. Vi har börjat att skruva tillbaks all trall, fått fast ett ordentligt motorfäste. Men framförallt har vi än en helg fått umgås och göra något roligt tillsammans, jag trivs verkligen!!

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2022 Bengt Isaksson

Tema av Anders Norén